Tietoa Joutnan Ratsutilasta:

Joutnan Ratsutila on perustettu vuonna 2004. Alussa tallilla oli 9 karsinapaikkaa, jotka suurimmaksi osaksi täyttivät yksityisasiakkaiden hevoset. Mutkien kautta tallille tuli pari irlannincobia ja siitä sai alkunsa irlannincobien kasvatus. Pikkuhiljaa ratsastustuntitoiminta tuli kuvioihin mukaan.

Ensimmäinen eestin raskas vetohevonen tuli tallille 2005. Luovuimme irlannincobeista kokonaan ja nyt kasvatus suuntautuu vain eestin raskaaseen vetohevoseen. Niitä on tallilla tällä hetkellä 9 yksilöä, joista 7 tammaa ja 2 oria. Ratsastustuntitoiminta on lopetettu ja toiminta suuntautuu vain eestin raskaiden vetohevosten kasvatukseen.

Kotieläimiä vahtii kaksi keskiaasiankoiraa. Joten jos sinulla on tarve vierailla meillä, ota ensin yhteyttä, äläkä missään nimessä ylitä ominpäin tilaa kiertävää aitaa. Koirat ovat isoja, vahvoja ja erittäin vahtiviettisiä, eivätkä päästä vierailijoita tontille. Portilla olevia varoituskylttejä on siis syytä uskoa, ne eivät ole turhaan, tai kiusaksi sinne laitettu.