Tietoa Joutnan Ratsutilasta:

Joutnan Ratsutila on perustettu vuonna 2004. Alussa tallilla oli 9 karsinapaikkaa, jotka suurimmaksi osaksi täyttivät yksityisasiakkaiden hevoset. Mutkien kautta tallille tuli pari irlannincobia ja siitä sai alkunsa irlannincobien kasvatus. Pikkuhiljaa ratsastustuntitoiminta tuli kuvioihin mukaan.

Ensimmäinen eestin raskas vetohevonen tuli tallille 2005. Luovuimme irlannincobeista kokonaan ja nyt kasvatus suuntautuu vain eestin raskaaseen vetohevoseen. Niitä on tallilla tällä hetkellä 11 yksilöä, joista 8 tammaa ja 3 oria. Ratsastustuntitoiminta on lopetettu ja toiminta suuntautuu vain hevosten kasvatukseen, sekä hevostarvikkeiden myyntiin ja vuokrattaviin tallipaikkoihin.

Tallia remontoitiin ja sinne lisättiin karsinapaikkoja, niitä on tällä hetkellä 17, sekä kahden hevosen pihatto. Uusi suurempi pihatto on suunnitteilla, johon mahtuu kahdeksan isompaa hevosta, joten tallin kokonaiskantavuus on 27 hevosta.

Tallipaikkoja ei tällä hetkellä ole vapaana, mutta kysele rohkeasti. 

Tallilla on myös harvinaisia lapinlehmiä, jotka laiduntavat kesäisin 6 hehtaarin metsälaidunta ja talvisin ovat sisällä tai pihatossa.

Kanoja on omatarvekanalan verran, eli 5 pientä chabo-rotuista kanaa ja 3 silkkikanaa kukkoineen.

Pienimuotoista lemmikkikanikasvatusta myös löytyy. Kasvatuksessa rotu sachsengold, joka on pienehkö (2,5-3,2 kg) upea punaoranssin värinen kani.

Kaikkia näitä kotieläimiä vahtii kaksi keskiaasiankoiraa. Joten jos sinulla on tarve vierailla meillä, ota ensin yhteyttä, äläkä missään nimessä ylitä ominpäin tilaa kiertävää aitaa. Koirat ovat isoja, vahvoja ja erittäin vahtiviettisiä, eivätkä päästä vierailijoita tontille. Portilla olevia varoituskylttejä on siis syytä uskoa, ne eivät ole turhaan, tai kiusaksi sinne laitettu.