Eläinten laiton maahantuonti tulee tuojalle kalliiksi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ilmoittaa kaikki alueellaan todetut laittomat eläinten maahantuontiyritykset poliisille ja näistä tullaan perimään 200 euron tarkastusmaksu.

Lemmikkien kohdalla seuraamuksena on useimmiten eläimen palautus takaisin lähtömaahan tai eläimen lopetus. Eläimen palautuksesta aiheutuneet kulut jäävät omistajan maksettavaksi.

Äärimmäisessä tapauksessa laittomasta tuonnista voi seurata uhkasakkovelvoite. Menettelystä on säädetty vuoden alussa voimaan tulleella eläintautilailla ja sen tarkoituksena on estää eläinten mukana tulevien tautien leviämistä.

Hevonen palautetaan tai eristetään

Hevosten laiton maahantuonti johtaa hevosen palauttamiseen tai eristykseen määräämiseen, kunnes kaikki verinäytetutkimukset osoittavat ettei hevonen levitä tartuttavia tauteja.

Laittomasti maahantuodun hevosen aiheuttamat kustannukset voivat olla esimerkiksi:

  • Tunnistus 100 euroa
  • Rekisteröinti n. 100 euroa
  • Laittoman mahantuonin vuoksi tehtävä tarkastusmaksu 200 euroa
  • Verinäytteiden tutkimukset 40-60 euroa kpl sekä lisäksi eristyksessä olemisen aiheuttamat kulut. Mikäli tulos jonkin taudin kohdalla on positiivinen, voidaan omistajan kustannuksella tutkituttaa myös pitopaikan muut eläimet

Vuoden vaihteessa voimaan astuneen uuden eläintautilain myötä kaikki EU:n sisäiset eläinten laittomaan maahantuontiin liittyvät hallintopäätökset ovat siirtyneet aluehallintovirastoon.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto käsittelee rajanylityspaikkojen runsauden vuoksi suurimman osan maan EU:n sisäisistä laittomista eläinten maahantuonneista. Laittomista eläintuonneista tulee tehdä ilmoitus virkaeläinlääkärille.

Maahantuontiehdot löytyvät Eviran nettisivuilta:https://www.evira.fi/elaimet/tuonti-ja-vienti/

Ostaessasi eestin raskaan vetohevosen tai sen risteytyksen ja hevonen on siirtymässä kantakirjaamme, lähetä hevosen Traces-terveystodistus meille, osoitteeseen: Eestin Raskaat Vetohevoset ry, Tarja Halonen, Joutnantie 457, FIN-25500 Perniö, Finland

HASSEN KURSSI ON PERUTTU LIIAN VÄHÄISEN OSALLISTUJAMÄÄRÄN TAKIA!

Hassen kurssi 15-16.10.2016

Pöytäkirja, 02.07.2016 Joutna

Eestin Raskaat Vetohevoset ry:n näyttelyn pöytäkirja ja tulokset.

Eestin Raskaat Vetohevoset ry järjestää Joutnan Ratsutilalla kantakirjanäyttelyn 2.7.2016

OHJEET NÄYTTELYYN TULIJOILLE

 

ILMOITTAUDU JA MAKSA NÄYTTELYMAKSU 16.6.2016 MENNESSÄ

 

Hinnat: ER-yhdistyksen jäsen 25 €, ei jäsen 35 €

Eestin Raskaat Vetohevoset ry:n tilille FI56 4600 0010 0300 92 käytä viitettä 00000 12454

ILMOITTAUDU: erhevoset(at)gmail.com tai

Tarja Halonen p. 045 647 8944, Mervi Romberg p. 044 910 4866

Ilmoittautuessasi anna nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi, sekä hevosen nimi ja UELN-numero ja mihin luokkaan olet ilmoittautumassa.

Hevosen on oltava terve. Osallistujien talleissa ei saa olla esiintynyt tartuntatauteja viimeisen 60 vrk aikana.

Luokat ovat:

1. Tammat 2009 ja aikaisemmin syntyneet, valitaan paras ER-tamma 2016

2. Nuoret tammat 2010-2013 syntyneet, valitaan paras nuori ER-tamma 2016

3. Vanhemmat orit, 2009 ja aikaisemmin syntyneet, valitaan paras ER-ori 2016

4. Nuoret orit synt. 2010-2013, valitaan paras nuori ER-ori 2016

5. Ruunat, ei ikärajaa, valitaan valovoimaisin ER-ruuna 2016

6. Avoin luokka, johon voi osallistua muun rotuisella hevosella tai eestin raskaan vetohevosen risteytyksellä, valitaan paras AVO-2016

Näyttely on virallinen eestin raskaan vetohevosen kantakirjanäyttely. Kaikki eestin raskaiden vetohevosten näyttelytiedot passeihin päivitetään paikan päällä. Kantakirjaan kuulumattomien hevosten näyttelytulokset merkitään erilliseen arvostelulomakkeeseen, jonka hevosen omistaja saa mukaansa.

Näyttelypaikan osoite on: Joutnan Ratsutila, Joutnantie 457, FIN-25500 Perniö, Finland

Kun tulet paikalle, kentän kohdalla on liikenteen ohjaus. Pysähdy siihen ja noudata liikenteen ohjaajan neuvoja. Hän neuvoo sinut parkkipaikalle.

Paikalla on oltava klo 10, koska hevoset mitataan ennen näyttelyä tallissa. Välttäkää tuomasta oreja samaan aikaan talliin tammojen tai toisten orien kanssa. Näyttelyhenkilökunta päättää, missä järjestyksessä mitattavat hevoset tulevat talliin sisälle. Odottele rauhassa vuoroasi.

Tiedustelut, ajo-ohjeet, majoitukset ja tallipaikat: Tarja Halonen p.+358 45 647 8944 halonen.tarja.helen(at)gmail.com

TERVETULOA!

 

Eestin raskaiden vetohevosten kantakirjanäyttely Virossa 6.8.2016

Eestin Raskaat Vetohevoset ry järjestää yhteistyössä Nurmenukun lomakeskuksen kanssa kantakirjanäyttelyn. Nurmenukun raskeveohobuset tässä linkissä: http://www.nurmenukupk.ee/raskeveohobused

Nurmenukua emännöi ihana Viktoria Kaasik, jolta niin monet hienot ER-varsat ovat saapuneet Suomeen. Viktorialla on kymmenkunta ER-hevosta, sieltä parhaimmasta päästä ja kasvattaa niitä hyvin aktiivisesti. Hän on järjestänyt lukuisia raskeveopäiviä tilallaan, eikä kaihda työtä tämän rodun eteen.

Paikkakunta on Pärnu, joka on Suomalaisten suosima paikka. Kaupunki on kaunis kuin kukka ja sitä ympäröi meri ja kilometrien hiekkarannat. Hotelleja löytyy joka makuun, joten tässä olisi kohde, mihin ehdottomasti kannattaa lähteä pikku lomalle elokuussa.

Tervetuloa katsomaan suuria hevosia ja kaunista Pärnua!

 

Strand SPA & Conference hotelli Pärnussa

Tässä yöpymiseen laadukas ja edullinen hotelli Pärnusta: http://www.strand.ee/fi/